De Slimste Mens strikt ook West-Vlaamse gigolo uit ‘Callboys’

Rik Verheye maakt zich op voor De Slimste Mens Ter Wereld. (Foto Vier)
Bert Vanden Berghe

Rik Verheye, die dezer dagen schittert als gigolo Jay in de reeks Callboys, zetelt dit najaar ook in De Slimste Mens Ter Wereld. Dat bevestigt Vier aan Krant van West-Vlaanderen.

De Slimste Mens Ter Wereld is straks aan haar veertiende editie toe. Eerder al raakte bekend dat actrice Olga Leyers, Gilles ‘De Mol’ Van Bouwel, journalist Ruben Van Gucht, acteur Koen De Bouw, radiopresentatrice Julie Van den Steen en podiumbeest Sam Gooris hun hersenen mogen pijnigen. Het wordt duidelijk de editie van de grapjassen, want naast de Nederlandse komiek Jan Jaap van der Wal zien we ook Bart Vanneste alias Freddy De Vadder, met roots in Rekkem, opduiken.

Rik Verheye, afkomstig uit Knokke, waagt zich straks ook aan de quiz. Dat bevestigt de zender Vier. Straks strijdt hij dus voor de felbegeerde titel, die vorig jaar werd gewonnen door Tom Waes en eerder al door West-Vlamingen Wouter Deprez en Tomas Van Den Spiegel.

Rik is momenteel te zien als de hilarische regelnicht Jay Vleugels in ‘Callboys’ van regisseur Jan Eelen. Vorige week stemden bijna een half miljoen kijkers af op de eerste aflevering. Verheye is eind deze maand ook te zien als stand-up comedian in de film ‘Everybody Happy’ van Nic Balthazar, die in première ging op het Filmfestival van Oostende.

De overige kandidaten van De Slimste Mens worden begin oktober bekendgemaakt.

(BVB)