De Schaduw brengt familievoorstelling van eigen bodem in eigen huis

© Joke Couvreur
Redactie KW

Begin april plant Cultuurkappel De Schaduw uit Ardooie de intieme voorstelling Het fluwelen konijn, gericht op kinderen, maar naar eigen zeggen wel eentje die ook de ouders zal charmeren. Opvallend: zowat de halve cast wordt vertolkt door leden van de raad van beheer.

The Velveteen Rabbit is een boek dat bijna honderd jaar oud is, maar nog steeds tot de verbeelding spreekt. Letterlijk en figuurlijk. In het boek komt een knuffelkonijn tot leven in de gedachten van een jong kind. “Het is een betoverende, prikkelende en dynamische familievoorstelling”, steekt programmator Jonah Muylle van wal. Hij kruipt overigens zelf in de huid van het speelgoedkonijn.

“Ik ben heel benieuwd, want het is lang geleden dat ik zelf nog op de planken stond”, aldus Jonah. “We wilden al heel lang iets samen doen op een podium. Het is organisatorisch serieus zoeken, maar het lukt ons wel om bijvoorbeeld overdag te repeteren.”

Naast de vaste voorstellingen willen Jonah en co ook met het stuk langs verschillende scholen gaan. “We mikken op kinderen van het tweede kleuter tot het vierde leerjaar, maar eigenlijk plak ik daar niet graag zo’n cijfer op, want het verhaal en de achterliggende boodschap, mikt even goed op volwassenen, zeker ook dankzij het verrassende einde.”

Het Fluwelen Konijn op vrijdag 8 april (om 14 uur en 20 uur), zaterdag 9 april (om 14 uur), zondag 10 april (om 14 uur) en woensdag 13 april (om 14 uur). Kaarten kosten 7 euro in voorverkoop en 8 euro aan de deur. Tickets en info: www.deschaduw.be. (BVB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier