De Princesse even decor voor De Pussycat uit FC De Kampioenen

Charles Holvoet, eigenaar van De Princesse met zijn partner Saïda Moustakim bij Marijn Devalck ofte Balthazar Boma. © Kurt Desplenter
Philippe Verhaest

Vandaag vinden in de nachtclub De Princesse in Koekelare opnames plaats voor ‘Jubilee Générale’, de nieuwe film van FC De Kampioenen.

De legendarische – en zelfs beruchte – nachtclub De Princesse fungeert als decor voor De Pussycat in de nieuwe film van Vlaanderens bekendste voetbalploeg. In zijn stamkroeg treft Balthazar Boma er DDT en Marc Coucke aan, die er een rondje aan het pokeren zijn, aangemoedigd door een halve harem vrouwelijk schoon.

Princesse-uitbater Charles Holvoet (44) is maar wat trots dat zijn etablissement als Pussycat-voor-één-dag werd geselecteerd. “Ik speel zelfs een klein rolletje in de film”, zegt hij. “Als ober mag ik een pint uitschenken voor Boma. Vanaf nu ligt de Pussycat in Koekelare”, glimlacht Charles, die hoopt dat de passage in de film voor extra reclame zal zorgen. “Alle fans van FC De Kampioenen zijn alvast welkom om hier iets te komen drinken.”

De Princesse even decor voor De Pussycat uit FC De Kampioenen
© Kurt Desplenter

Met acteurs Marijn Devalck en Jacques Vermeire en regisseur Jan Verheyen heeft Charles een goeie klik, zegt hij. “Erg aimabele mensen. Net als Marc Coucke. Hij is dan wel multimiljonair, maar hij staat met zijn beide voeten op de grond. Ik zal hen na de opnames allemaal uitnodigen om hier een ‘soirée’ door te brengen.”

Marc Coucke had het naar zijn zin in De Pussycat.
Marc Coucke had het naar zijn zin in De Pussycat.© Kurt Desplenter

Ondernemer en KV Oostende-voorzitter Marc Coucke speelt zichzelf in ‘Jubilee Générale’ en doet dat met veel overgave. “De Kampioenen zijn een deel van mijn leven”, zegt hij. “Ik heb alle afleveringen gezien. En mijn dochtertje van 8 jaar oud is er ook gek op. De humor en setting zijn universeel. Dat maakt het verhaal zo sterk.”

Voor Coucke is zijn verschijning in de film een stille droom die werkelijkheid wordt. “Jacques Vermeire is een goeie vriend van mij en tussen Boma en mezelf zijn er wel enkele links. We zijn allebei voorzitter van een ‘weireldploegsje’, hij verkoopt worsten en ik shampoo… Het is fantastisch.”

Dit najaar wil Marc Coucke zijn acteerprestaties alvast met al zijn vrienden en familie delen. “Ik denk er aan om een cinemazaal af te huren, om dan samen naar ‘Jubilee Générale’ te kijken.”

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier