De prenten van Spilliaert in Oostendse Venetiaanse Gaanderijen

V.l.n.r. Robert Nouwen, directeur Erfgoedcollecties van de Kkoninklijke Bibliotheek Brussel, curator Xavier Tricot en directeur Cultuur stad Oostende Martine Meire (fotoML)
Redactie KW

Deze tentoonstelling in de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende toont een overzicht van de prenten en tekeningen van Léon Spilliaert uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek van België.

Met circa één miljoen stuks bezit de Koninklijke Bibliotheek van België een grote en waardevolle verzameling kunstwerken op papier: tekeningen, gravures, etsen, houtsneden en lithografieën op zowel losse bladen als in albums of in boeken. Er zijn verzamelingen van Pieter Breugel tot Rik Wouters maar ook Léon Spilliaert.

De vele litho’s, tekeningen en etsen worden aangevuld met werken uit Mu.ZEE. Curator Xavier Tricot werkte rond de thema’s interieurs en stillevens, familieleven, zelfportret, mythologie en literatuur, spleen, satire en karikatuur.

Naar aanleiding van ‘Léon Spilliaert, de collectie van de Koninklijke Bibliotheek van België’ geeft Pandora Publishers een nieuwe bijgewerkte editie uit van de oeuvrecataloog van de prenten van Léon Spilliart van de hand van Xavier Tricot.

De tentoonstelling in de Venetiaanse Gaanderijen loopt tot 30 september 2018. Iedere dag van 14 tot 18 uur en op zondag ook van 10 tot 12 uur.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier