De Panne in feeststemming op Dumontfeesten

De camera nostalgica fotografeerde de vele bezoekers van de Dumontfeesten. © MVDP
Redactie KW

De dienst Toerisme van De Panne heeft voor de elfde keer op rij fel gesmaakte Dumontfeesten in elkaar gebokst. Pannenaren en toeristen werden muzikaal, cultureel en culinair in de watten gelegd.

Vanaf het eerste moment, om 17.00 uur zaterdagavond, stroomde het volk toe. Ook heel wat Noord-Fransen, die zich de stutjes met gernoars en de gebakken pladijzen bij de Visbakkers van De Panne goed lieten smaken bij een traditioneel streekbiertje als Pier Kloeffe, zakten af naar de kustgemeente. Kinderen verkozen eerder een ambachtelijk ijsje bij het ijskarretje of een grote suikerspin. De bakgeuren van het Parkhotel walmden door de straten, waar het de hele avond feest en ambiance was in de tuin.

Guapa! Wonderland toverde de hoteltuin om in een sprookjeswereld. Maar er waren nog veel meer sprookjesacts, zoals de schitterende gouden bomen op stelten, die door de villawijk paradeerden. Het unieke theatergezelschap Kip Van Troje had het jonge volkje in de ban met hun reizend interactief speeltheater, kinderen konden muziek maken op gekke instrumenten, zich laten opmaken in het poëtische kapsalon of samen leuke poppen knutselen.

Camera nostalgica

Even leuk was de workshop waar ze zich een schilderij konden fietsen, de reuzegrote spring- en klimpiano in de Zeelaan, de vertelcaravan, de gigantische knikkerbaan… De dienst Toerisme leverde een huzarenstukje door met vereende krachten de designpiano voor Pieter Dhoore op het uitkijkplatform Duinpark Kykhill naar boven te sjouwen. Maar het resultaat mocht er zijn: vanop deze unieke setting galmden de betoverende pianoklanken van dit uitzonderlijke talent over de hele wijk.

De Panne in feeststemming op Dumontfeesten
© MVDP

Aan de andere kant van het centrum gaf de jonge Mattijs Louwye een hele avond lang een staaltje van zijn orgelkunsten ten beste. Op de markt zorgde het gezelschap Aerial Dance Academy D voor een totaalspektakel van dans, bungee-acts, paalklimmen en luchtacrobatie.

Wie even languit onderuit wilde zakken in een strandstoel hoefde vandaag niet naar het strand, maar kon terecht bij de infostand van de dienst Toerisme. Bezoekers die met een memorabel aandenken naar huis wilden, lieten zich graag fotograferen door de opvallende ‘camera nostalgica’. De muzikale omlijsting maakte het feest helemaal af, en er was aan alle muziekstijlen en instrumenten gedacht, van de Koninklijke Fanfare Nu of Nooit, leuke kinderliedjes die alle kinderen uit volle borst meebrulden, accordeonnummers of Motownmuziek. De Golden Years Band zorgde voor een schitterende nostalgische afsluiter.

(MVDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier