De Mol: ontgoocheling én applaus in de thuishaven van Hanne

Redactie KW

Het levendige gehucht Sint-Katrien ofte Sente – tussen Heule, Kuurne en Lendelede – is de thuishaven van de enige West-Vlaams Mol-deelneemster Hanne. In wijkhuis ‘t Senter werd de finale op groot scherm gevolgd en uiteraard was de spanning te snijden.

Terwijl Hanne en haar moeder samen met de andere finalisten in Antwerpen alles volgden, beleefde vader Johan Vanhaesebrouck de de uitzending met de halve familie op het thuisfront. Voor een bak bier had hij met schoonzus Sabine Gheysen gewed dat Cathy de Mol zou zijn, terwijl Sabine ervan overtuigd was dat het haar nichtje Hanne zou zijn. Alle twee gokten ze verkeerd… Bij de pronostiek die in de zaal georganiseerd werd, vulden trouwens maar twee mensen de juiste tiercé in.

Hannes vader Johan (rechts) net voor de uitzending in gesprek met enkele Sentenaars.
Hannes vader Johan (rechts) net voor de uitzending in gesprek met enkele Sentenaars.© KDS

Toen uiteindelijk bleek dat Hanne niet de Mol was maar helaas ook niet de winnares, was er toch wel enige ontgoocheling merkbaar, maar er brak wel een applaus los: voor Sente was en bleef Hanne de sympathiekste kandidate en leverde ze een schitterende prestatie om de finale te halen.

(NOM-foto’s KDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier