De Moestuin van Wim wordt dagelijks programma

Redactie KW

Na twee seizoenen van De Moestuin van Wim keert de bekende moestuinier Wim Lybaert uit Sint-Michiels bij Brugge terug met een eigen programma. Deze keer wordt het dagelijks uitgezonden.

Wim Lybaert, die in een vorig leven vooral achter de schermen werkte bij Woestijnvis, zag bij de samensmelting van het productiehuis en SBS zijn kans schoon om een eigen programma uit te dokteren rond zijn grootste passie: moestuinieren. Twee seizoenen lang deed hij de kijker goesting krijgen om zelf aan de slag te gaan… en met succes. Moestuinieren werd een heuse hype en Wim kon zelfs Vlaams minister-president Kris Peeters overtuigen om meer budget vrij te maken voor volkstuintjes, waarin Wim de kneepjes van het vak had geleerd. Ondertussen verscheen ook een boek met alle tips en tricks voor de beginnende en ervaren moestuinier.

Wim, die in het eerste seizoen vooral van thuis uit in zijn moestuin werkte, trok in het tweede seizoen naar een dakterras in Vilvoorde, waar hij ook vrolijk experimenteerde met groenten en fruit. In zijn programma trok hij ook regelmatig naar het buitenland en ging hij langs bij bekende Vlamingen die ook vrolijk in hun tuin boerden.

We keken dan ook halsreikend uit naar een derde seizoen. Wim, voor wie het moestuinseizoen enkele weken geleden al onofficieel begonnen is, kondigde nu vanmorgen op zijn Facebookpagina aan dat de kogel door de kerk is. Vanaf maandag 31 maart zal hij dagelijks om 20.05 uur opnieuw te zien zijn in De Moestuin volgens Wim. “Het is een lentefrisse mix geworden van recente en al gekende reportages”, liet Wim weten. “Hopelijk wordt het een vruchtbaar en inspirerend moment van de dag voor jullie!” (BVB)