De Lekkerbekken uit Zwankendamme stellen hun nieuwe carnavalswagen voor

De Lekkerbekken stelden zaterdagavond hun nieuwe carnavalswagen voor. © foto SR
Redactie KW

Na vele maanden van voorbereidingen werd zaterdagavond de carnavalswagen van de gekende groep De Lekkerbekken uit Zwankendamme voorgesteld.

Het moest tot zaterdagavond een geheim blijven hoe de wagen er zou uitzien die morgen meteen al naar Heist trekt voor de eerste stoet van drukke carnavalsweken. Hun wagen kreeg als thema Bella Italia. Intussen is iedereen al benieuwd hoe de pakken er uit zullen zien van de groep waaraan de naaisters al vele maanden werken. De groep haalde in het verleden al meerdere prijzen voor mooiste groep en mooiste wagen.

Volgende week zaterdag doen de Lekkerbekken mee aan twee carnavalsstoeten in Zeebrugge, waar ze dit jaar de stoet mogen openen, en daarna de avondstoet in De Haan, georganiseerd door de Jeugddienst van De Haan. Door deze twee stoeten op dezelfde dag, komen er dit jaar slechts twaalf wagens en groepen naar Zeebrugge waar er anders tussen de 18 en 25 wagens komen. De Orde van de Zeesluffer hoopt dat de mensen toch de moeite doen om op zaterdag 17 februari af te zakken naar Zeebrugge voor de carnavalsstoet die aan de Rederskaai vertrekt.

(SR – foto SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier