De Kunstzomer toert door de Leiestreek

Franky De Block, Schepen Pietro Iacopucci, Claude Croes, Katrien Six, José Sintobin en Lien Vanhaverbeke openen de Kunstzomer. © HD
Redactie KW

De hele zomer lang stellen 56 hedendaagse kunstenaars hun werken tentoon op een aantal prachtige locaties in de Leiestreek.

Woensdagvoormiddag werd de zevende editie van de Kunstzomer Leiestreek in Het Goed te Nieuwenhove officieel in gang gestoken door schepen Pietro Iacopucci in het bijzijn van Franky De Block voorzitter van Westtoer, José Sintobin algemeen coörditator van het initiatief en Claude Croes voorzitter van Toerisme Leiestreek.

56 kunstenaars

De hele zomer lang stellen 56 hedendaagse kunstenaars hun werken tentoon op een aantal prachtige locaties in de Leiestreek. De Kunstzomer start op 6 juni in Transfo Zwevegem en trekt daarna naar Spierre-Helkijn, Deerlijk, Vichte, Ingooigem, Machelen-aan-de-Leie, tijdens de Waregem Koerse feesten aan de Gaverbeek en sluit af op 13 september in Kuurne.

Goede Doel

De Kunstzomer steunt dit jaar eveneens het goede doel ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’. Brouwerij Het Alternatief in Izegem zorgt voor kunstige biermandjes en 22 werken van deelnemende kunstenaars worden op de slotdag geveild. De opbrengst van beide acties gaat integraal naar het goede doel voor kansarme jongeren in onze provincie.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier