De Haan viert 40 jaar Trammelant met Great Gatsby en Moulin Rouge

© foto WK
Redactie KW

In De Haan is zaterdag de expo ’40 x Trammelant’ geopend met de voorstelling van het gelijknamige souvenirboek.

Trammelant, het jaarlijks belle époquefeest in De Haan, viert deze zomer zijn veertigste verjaardag. Het wordt dan ook een extra feestelijke, driedaagse editie die gehost zal worden door Mr. en Mrs. Gatsby. Als opwarmer is er nu al het boek ’40 x Trammelant’, een klepper van 264 pagina’s met een schat aan fotomateriaal en getuigenissen, samengesteld door Diederik Van Lede.

La Potinière

Het boek is een hulde aan zijn ouders Hugo en Ghislaine, ooit de uitbaters van het legendarische café De Torre, dat mee aan de basis lag van Trammelant. Ooit klein begonnen dus, maar ondertussen uitgegroeid tot het grootste belle époquefeest van de Benelux met jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers. En dit jaar wordt er drie dagen feest gevierd. Op donderdag 2 en vrijdag 3 augustus trekken Mr. en Mrs. Gatsby met een bonte stoet door de straten van De Haan, om in parkdomein La Potinière te eindigen met een feestje in stijl. “Daar zal dit jaar gefeest worden zoals alleen Mr. en Mrs. Gatsby dat kunnen. Denk aan de uitbundige taferelen uit The Great Gatsby”, verklapt toerismeschepen Marleen De Soete.

In de Potinière komt een grote spiegeltent met een capaciteit van duizend bezoekers, het park zelf wordt omgetoverd in het Charlestontijdperk. Liefst veertig artiesten komen daar op donderdag en vrijdag optreden. Trammelant zal op zaterdag afgesloten worden met een Moulin Rougefeestje. Ondertussen loopt ook de gezinszoektocht ‘Op zoek naar Freddy Trammelant’, een eerbetoon aan bezieler Freddy Masson.

(WK – foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier