De Gouden Gerrit gaat naar… wielrenner Yves Lampaert!

Philippe Verhaest

De winnaar van onze Gouden Gerrit is bekend. Profwielrenner Yves Lampaert wint de trofee dankzij zijn stilaan legendarisch interview na zijn aankomst in Parijs-Roubaix van 2015.

De Gouden Gerrit ging voor deze editie op zoek naar het meest legendarische West-Vlaamse filmfragment. Met kleppers als ‘Obusios’ uit Man Bijt Hond, ‘Aj moe kakn moej kakn’ uit De Ronde en ‘Rute 98’ uit Alles Kan Beter was de concurrentie allesbehalve aan de magere kant, maar toch wist profwielrenner Yves Lampaert de trofee weg te kapen.

De 24 jaar oude boerenzoon uit Ingelmunster maakt momenteel het mooie weer bij het Etixx-Quick.Step van Patrick Lefevere, maar steekt niet weg dat hij een echte West-Vlaming is. “Daar ben ik apetrots op”, zegt hij zelf. Dat was ook te horen na zijn finish in Parijs-Roubaix van 2015, waar hij een mooie zevende plaats wegkaapte. Voor de camera’s van Sporza gaf hij een uiterst gesmaakt – en West-Vlaams – interview.

#pratenzoalsyves

“Ik vind het de max dat ik De Gouden Gerrit gewonnen heb”, glundert Yves. “Echt waar, dat is toch iets speciaal? De andere genomineerde filmpjes vind ik zelf beter dan mijn ‘prestatie’, maar mijn interview was niet geacteerd. Het was puur en spontaan.”

Na het interview was de hashtag #pratenzoals-yves zelfs even trending op Twitter. “Geniaal, toch? Terwijl dat interview volledig onbewust in het West-Vlaams gebeurde. Ik was gewoon mezelf, zoals ik tegen mijn ouders of een vriend zou praten. Dat mijn West-Vlaams me sympathiek doet overkomen, is mooi meegenomen. Ik blijf een gewone plattelandsjongen. In de toekomst zal ik misschien toch een klein beetje meer op mijn uitspraak letten, al zal ik daar nu ook weer niet in overdrijven”, knipoogt Yves.

(PVH)

Alle genomineerde filmpjes kan je hier nog eens herbekijken, ook dat van Yves Lampaert dus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier