De Gevleugelde Stad in Ieper start (letterlijk) met vuurwerk

Circo in Valigia: muzikale virtuositeit, marionetten en emotievol jongleren. © (Foto dvdb)
Redactie KW

Drie dagen gratis straattheater met 72 groepen uit 21 verschillende landen en 5 diverse continenten en zowat 300 optredens, de spectaculaire driedaagse vol adembenemende shows is begonnen.

Vrijdagavond om 20 uur begonnen een paar acts op een tweetal locaties. Om 23.30 uur wordt er afgesloten.

Zaterdag 9 april kan men in Ieper stad terecht tussen 14.30 en 23.30 uur en zondag 10 april van 14.30 tot 20 uur. Om de avondvoorstellingen iets meer te kunnen spreiden, eindigt men op vrijdag- en zaterdagavond iets later dan vorige jaren. Genieten kan dit jaar dus nog iets langer van het festival met wereldwijde uitstraling.

Dit jaar schreven zich 299 artiesten in. Vrijdag om 20 uur bij de start was er al behoorlijk veel volk op de been ondanks het feit dat de weersomstandigheden niet echt meezaten. Na de feestelijke inhuldiging in Het Perron kon men zelf kiezen welke richting men uitging: naar de theaterzaal van CC Het Perron voor de voorstelling van Studio Eclipse, naar het gebied van de Vestingen of naar het centrum. Een treintje verbindt de speelplaatsen. Zaterdag en zondag stippel je best zelf een parcours uit om te genieten van een weekend vol fratsen, goocheltrucks, circus en nog veel meer. Zeker niet te missen!

(dvdb)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier