De Figuranten slaan nieuwe weg in en kiezen nieuwe locatie voor kunstencentrum

23/11/16 om 13:45 - Bijgewerkt om 13:43

Van enkele medewerkers is intussen ook afscheid genomen.

De Figuranten slaan nieuwe weg in en kiezen nieuwe locatie voor kunstencentrum

Het is geen geheim dat de Figuranten uit een moeilijke periode komen. Ze geven aan dat verschillende partijen binnen de werking uit elkaar dreven. "We hebben knopen doorgehakt en er zijn keuzes gemaakt", aldus Hein Mortier. "Zo hebben we afscheid genomen van enkele medewerkers." De Figuranten slaan een nieuwe weg in en verhuizen dan ook van de Koningstraat naar het Poortershuis in de Wervikstraat, te Menen. Vanaf december wordt dit hun participatief kunstencentrum waar verschillende projecten onder handen genomen worden.

"Er zijn al redelijk wat projecten lopende waarbij we kunnen tonen dat we er zin in hebben", vertelt Hein Mortier verder. Zo is er het stadsproject: SHAKE HANDS WITH THE CITY en werken in het psychiatrisch centrum O.L.V. van Vrede in Menen en Heilig hart in Ieper. Verder zijn er ook verschillende projecten specifiek gericht naar jongeren met een focus op kunst. In totaal zijn er al elf projecten en komen er nog meer in samenwerking met cc De Steiger.

(TDL)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!