De eurotekens van Eef en Michaël in ‘Mijn restaurant’

Redactie KW

Een nieuw seizoen van ‘Mijn restaurant’ werd dinsdagavond aangesneden, met nieuwe duo’s en een nieuwe jury. Wevelgemnaren Eef en Michaël verdedigen de West-Vlaamse eer en tonen zich in hun jonge leven ware ondernemers.

Een groente- en fruitwinkel én een binnenspeeltuin : Michaël De Ridder (28) en Eef D’haene (27) hebben al heel wat pijlen op hun nog nieuw ogende boog staan. En nu neemt het Wevelgemse koppel ook nog eens deel aan ‘Mijn restaurant’, een programma dat toch heel wat tijd en energie van de deelnemers vraagt.

De gloednieuwe jury had er zijn bedenkingen bij en dan vooral De Morgen-frontman Yves Desmet. Die zag “de eurotekens al in hun ogen” en maakte dinsdag in de eerste aflevering nog enkele soortgelijke opmerkingen waarin hij de clichés welig liet tieren. Al kwam het steevast neer op : “De West-Vlaming, noeste arbeider als hij is, is enkel uit op winstbejag”.

Bericht aan Yves vanwege onderstaande : sorry dat West-Vlamingen graag euh, boter bij hun vis willen. En mag ik mij de bedenking maken dat uw zitje in de jury ongetwijfeld ook niet van de onbezoldigde soort zal zijn ? En mag ik mij nog de bedenking maken dat veralgemeningen niet van deze tijd zijn : ondergetekende bijvoorbeeld is West-Vlaming, werkt niet hard en is niet uit op het grote geldgewin. Op de grote Lottopot daarentegen…

Wordt vervolgd, op televisie, in onze krantenkolommen én op deze website.

(MiCo)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.