De echte zoektocht moet nog beginnen… maar de nieuwe K3 wordt alvast niét West-Vlaams

Redactie KW

Het aantal West-Vlaamse kandidaten in de audities was al bijzonder mager en vrijdag komt daar geen nieuwe kanshebster meer bij.

Op vrijdag 25 september is het erop of eronder voor de laatste lichting kandidaten in K3 Zoekt K3, gemiddeld goed voor 1.135.000 kijkers. In de allerlaatste auditieshow trotseren zij nog één keer de kritische publieksjury in de hoop hun grote droom waar te maken. Vanaf volgende week worden de meiden in de bootcamp klaargestoomd voor de liveshows én voor een eventuele plek in de nieuwe K3.

De kustprovincie is al uitgezongen

Maar naar een West-Vlaams meisje moet je niet gaan zoeken bij de twintig geselecteerden voor het bootcamp, laat staan voor de liveshows of -godbetert- de uiteindelijke nieuwe bezetting van K3. Toen bekend raakte dat er een grootse zoektocht naar een nieuwe K3 zou gehouden worden, schreven zo’n 6.000 enthousiaste meisjes zich daarvoor in. Daarvan werden 100 kandidates gecontacteerd voor de audities en daarbij zaten al slechts twéé West-Vlaamse meisjes. Die sneuvelden allebei in de voorbije auditie-afleveringen. In de laatste auditie-aflevering van vrijdag, komt geen West-Vlaamse meer aan bod, dus is de kustprovincie al uitgezongen van voor het écht begint…

(FV)