De Dijk & het Vlaams Eclecticisme in Galerie Studio Oostende

Redactie KW

Tot en met 6 augustus exposeert de Gentse fotograaf Hendrik Braet in Galerie Studio. In ‘De Dijk & het Vlaams Eclecticisme’ archiveert hij het ingebakken surreële karakter van zijn landgenoten. Ook aan zee.

Hendrik Braet (43) studeerde af aan de Academie in de Arteveldestad, richting Fotokunst. Daarnaast studeerde hij ook politieke wetenschappen en maatschappelijk assistent. In zijn werk ligt de focus op zijn eigen omgeving en Vlaamse cultuur.

In ‘De dijk & het Vlaams Eclecticisme’ voert hij de kijker strandwaarts mee langs de 10 kustgemeentes. Zeker bij een zomerse dijkwandeling openbaart de Belg zich in al zijn surrealiteit: de frigoboxtoerist, de gepensioneerde aangespoelde, de kroostrijke tweedeverblijver, de dagjesmens, de horden zeeklassers… . Maar ook de typische even surreële kustarchitectuur laat een versteende kust achter: monotone flatgebouwen, staketsels, havendammen, paravents, strandcabines en -bars, villa’s, campings, homes… . De ongetemde zee wordt in België bruut onderbroken door een territoriumdrift en een ongebreidelde bouwwoede.

In Galerie Studio, Prins Boudewijnstraat 7, Oostende. Open van woensdag t.e.m. vrijdag van 14.00 u tot 18.00 u en op zaterdag en zondag van 14.00 u tem 17.00 u. www.hendrikbraet.be

(ML – foto ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier