De Bestn vant Westn 2017: “Battles tegen vrienden? Best pittig”

Siebrand Craeynest, de Bestn vant Westn 2017. © JA
Redactie KW

MC Siebrand is de beste freestyle battle rapper van West-Vlaanderen. Tijdens De Bestn vant Westn 2017 in Brugge rapte de Kortrijkse Siebrand Craeynest dit weekend de concurrentie naar huis.

De vierde editie van De Bestn vant Westn vond plaats in de Magadalenazaal in Brugge. De wedstrijd gaat via battles op zoek naar de beste improvisatierapper van het jaar. Siebrand Craeynest (24) mocht met de titel voor 2017 naar huis. “We waren met zestien MC’s. Die worden door de organisatie zelf uitgenodigd om deel te nemen. Na vier battles kwam ik er als beste uit.”

Siebrand rapt al sinds zijn zestiende en doet dat in het West-Vlaams sinds 2012. De student moraalwetenschappen moest het in de eerste ronde opnemen tegen een bekende van de Stroate, de Hip Hop Academie in de Zwevegemsestraat. “Soms moet je battelen tegen vrienden en dat kan dan heel pittig worden. Humor werkt natuurlijk maar de jury let ook op techniek zoals rijmschema’s, op je présence en op hoe je het publiek meekrijgt.”

De jury die onder meer bestond uit Riemeloare (de Nihilisten), Morsdood en Samoerai kroonden MC Siebrand tot De Bestn vant Westn 2017.

(Jasmien Aernout)