De Andere Film verruilt Cinema Liberty voor Kinepolis Brugge

© Google StreetView
Redactie KW

Na jarenlang klant aan huis te zijn geweest in Cinema Liberty verhuist filmclub De Andere Film vanaf september naar Kinepolis Brugge.

Op zaterdag 1 juli sloot Cinema Liberty, de historische stadscinema in het hart van Brugge, definitief de deuren. Hiermee zat filmclub De Andere Film, sinds 1975 een vaste waarde in het Brugse filmlandschap, met een probleem opgezadeld. “We moesten op zoek naar een nieuwe bioscoopzaal”, zegt Nele Cattrysse. “Na veel zoeken en praten met verschillende partijen hakten we de lastige knoop door en kozen we voor een samenwerking met Kinepolis Brugge. Vanzelfsprekend zullen we de authenticiteit en gezelligheid van een karaktervolle stadscinema missen. We denken met dankbaarheid terug aan de magische filmavonden die we daar beleefden. De realiteit van een sterk veranderend filmlandschap op Brugs, maar ook op Vlaams niveau, dwong ons tot een creatief en toekomstgericht denkproces. Naast een goed bereikbare bioscoop met gratis ruime parkeermogelijkheid, de optimale en comfortabele infrastructuur, een grote zaalcapaciteit en zoveel andere opportuniteiten waren het vooral de openheid en het enthousiasme van Kinepolis Brugge die elke twijfel wegnamen.”

Met de openingsfilm “20th Century Women” van regisseur Mike Mills zet De Andere Film op donderdag 7 september om 20 uur de toon voor een splinternieuw, gevarieerd filmseizoen. “Met bekende en minder bekende titels, regisseurs of acteurs, maar stuk voor stuk films die emoties losweken en oproepen tot verbondenheid“, geeft Cattrysse nog mee.

(svv)