Davidsfonds Rumbeke gaat samen verder met Roeselare

Rechtstaand herkennen we van links naar rechts Willy Vandamme, Erik Huyghe, Katy Vanpeteghem, Greta Vandoorne, Leen Pype, Johan Strobbe, Daniël Sabbe, Claude Volckaert en Jozef Vervaele. Zittend Gilbert Cogghe, Lieven Verbanck, Raoul Boucquey, Ghislain Storme en Aäron Blomme. (Foto JCR) © (Foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De afdeling van Davidsfonds in Rumbeke zal vanaf volgend cultuurseizoen samenwerken met Davidsfonds Roeselare, op die manier willen ze elkaar versterken. Zowel in Rumbeke als in Roeselare blijven er aanspreekpunten.

Davidsfonds Rumbeke gaat samen verder met Davidsfonds Roeselare, onder de noemer van Davidsfonds Roeselare. De zin om activiteiten te organiseren was er nog altijd maar met het Rumbeekse bestuur stonden ze niet langer sterk genoeg om dit op regelmatige basis te doen. “Het is een beslissing die we op een bepaald punt moesten nemen”, zegt voorzitter Leen Pype. “We hebben momenteel nog een zestigtal leden en activiteiten kennen toch iedere keer een mooie opkomst. Maar om activiteiten te organiseren heb je vrijwilligers nodig en die vonden wij hier in Rumbeke helaas niet.”

Cultuur beleven

“In onze zoektocht naar een oplossing gingen we dus met het team van Davidsfonds Roeselare het gesprek aan om samen enkele projecten te realiseren”, horen we van Gilbert Coghe. “Na meerdere gesprekken kwamen we tot de vaststelling dat we eigenlijk graag samen de cultuurliefhebbers zouden verwennen.”

“Het was nu al zo dat we voor verscheidene activiteiten samenwerkten met de Vereenigde Vrienden, tot soms drie à vier activiteiten per jaar”, vult Raoul Boucquey aan.

Johan Strobbe, voorzitter van Davidsfonds Roeselare, treedt hen bij. “Samen cultuur beleven is de slogan van onze vereniging. Als één team kunnen streven naar het aanbieden van cultuurplezier is hierbij heel erg fijn.”

Vaste afpraken

“We hebben al heel wat ideeën voor het komende cultuurseizoen! We kunnen nog geen details geven, maar de vaste afspraken zoals de cultuurreis, Nacht van de Geschiedenis, Junior Journalist en Vers Geperst blijven op de kalender staan. Ons uitgebreide en vernieuwde team is er helemaal klaar voor.” De activiteiten zullen zowel in Rumbeke als Roeselare plaatsvinden.

Aäron Blomme, regiocoördinator voor het Davidsfonds, is blij met de oplossing. ” Als grootste cultuurnetwerk van Vlaanderen zetten we sterk in op samenwerkingen. Dankzij partnerschappen met musea en cultuurhuizen in heel Vlaanderen kunnen we zo al onze leden heel wat voordelen bieden.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier