Dansen onder hoogspanningskabels in Zwevegem

30/07/16 om 23:09 - Bijgewerkt om 23:09

Vrijdag en zaterdag werd op de Transfosite de tweede editie van het festival Voltage georganiseerd.

Dansen onder hoogspanningskabels in Zwevegem

Voor de tweede editie van Voltage hadden de organisatoren gekozen voor een tweedaagse met op vrijdagavond een kleinere fuif en op zaterdag het echte festival met diverse stages en dj's. "We hadden vooraf schrik om twee dagen te organiseren, maar zijn nu best tevreden. Op vrijdag mochten we zo'n 500 jongeren verwelkomen en zaterdag zijn er zo'n 1.300 de kassa voorbij gekomen", zegt organisator Steven Van Belle.

Parijs en Utrecht

De bezoekers waren vooral onder de indruk van het decor. "Zo'n festival past hier voor de volle 100 procent", vertelden ze. "Ook kunnen dansen onder de hoogspanningskabels aan het Transfostation is een belevenis op zich." Enkele bezoekers kwamen van een heel eind buiten de regio. Steven: "Er zijn hier nogal wat nationaliteiten samen in feest. Ik heb al mensen ontmoet uit Parijs en Utrecht die speciaal naar Zwevegem komen voor ons festival." Volgens de organisatoren komt er volgend jaar zeker een derde editie. "We denken wel om dan op zaterdag en zondag te organiseren. Willen we verder groeien, zullen we ook moeten sleutelen aan de uren. Omdat we nu ook een stuk in de nacht feesten, moeten we dit binnen doen. Dan zouden we vroeger beginnen en tot pakweg 1 uur 's nachts draaien. Zo kunnen we op het buitenterrein blijven en zijn we niet beperkt in oppervlakte."

(GV - foto GV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!