Dansbare poprock in Oostende met The Cave in De Box

Centraal op de foto vinden we muziekband The Cave, omringd door de leerlingen van het Ensorinstituut - afdeling podiumtechnieken, in De Box. © BVO
Redactie KW

Op vrijdagavond 20 april bracht muziekgroep The Cave een spetterend optreden in De Box in de Schapenstraat van Stene (Oostende). De groep was er te gast op uitnodiging van de leerlingen podiumtechnieken van het Ensorinstituut Oostende, dit in het kader van hun eindwerk.

The Cave is een zeskoppige groep met allemaal West-Vlaamse muzikanten, waarvan de meesten uit de Oostendse regio afkomstig zijn. Van de originele bezetting zijn er nog drie muzikanten overgebleven: Wilfried Hubrechsen (drummer), Glenn Pylyser (gitaar) en Lander Hoste (zanger – frontman). Intussen is de groep verder aangevuld met Stefan Boret (basgitaar), Jean-Marie Huys (keyboards) en Erwin Vermeiren (gitaar).

Een energieke band

De leerlingen van het Ensorinstituut, afdeling podiumtechnieken, moeten voor hun eindwerk een aantal optredens verzorgen op het vlak van licht, klank en podiumopbouw. “We zijn met heel veel plezier op hun uitnodiging ingegaan, we vinden het immers een tof project”, stelt Lander Hoste. Er werd vrijdagavond door een publiek van een kleine 150 toeschouwers enthousiast meegedanst en meegebruld op de poprocknummers van the Cover. In het voorprogramma warmde The Flashback het publiek reeds op.

“We spelen vooral dansbare poprock. Het publiek mag zeker nummers verwachten van de Rolling Stones, Queen en David Bowie, maar ook modernere nummers zoals ‘Uprisin’ van Muse zitten in ons uitgebreide repertoire. De groep staat gekend voor zijn goede live-reputatie. Onze slogan luidt: Why rock at home when you can rock with us?”, verduidelijkt Lander Hoste.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier