Dancefestival Parsidance in Rumbeke krijgt een vierde podium

Op de foto Olivier Lefrancq, Tim De Bree, Ruben Huysentruyt, Dieter Meeuws en Lander Vantorre. (Foto SB) © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Parsidance wordt op zaterdag 14 april nog een stuk groter. Met de Shelter hebben ze nu ook een vierde podium, daarvoor werken ze samen met de trekkers van Pelzen. Het moet het festival toelaten om een nog breder publiek aan te trekken.

Op zaterdag 14 april staat de zesde editie van het dancefestival Parsidance op het programma. Het festival vindt plaats op de terreinen van Scouts Parsifal in de Koestraat. Zowel de leiding, oud-leiding als sympathisanten zorgen ervoor dat alles de dag zelf in goede banen wordt geleid. De organisatie is grotendeels in handen van Tim De Bree, jarenlang leider in de Rumbeekse jeugdbeweging. Hij nam vijf jaar geleden het initiatief. Wat kleinschalig begon, groeide uit tot een vaste afspraak voor heel wat jongeren uit Roeselare en omgeving.

Hangar

“We gaan verder met het bekende concept, maar verfijnen waar mogelijk. Zo heeft ieder podium nu een eigen naam. We spreken niet langer gewoon van de mainstage, maar wel van de Hangar. Het terrein zal volledig heringedeeld worden waardoor het hoofdpodium nu achteraan komt te staan. Tussen de lokalen hebben we dan de Bunker waar house en techno een plaatsje krijgen. Zowel de Hangar als de Bunker zijn grotendeels in openlucht, maar als ze slecht weer voorspellen, dan zijn we in de mogelijkheid om nog een groot deel te overdekken. Op die manier willen we de bezoekers in optimale omstandigheden laten feestvieren.”

“Vorig jaar hadden we voor het eerst Dixieland, waarbij je kon fuiven aan de toiletten. Ook daar een lichte verschuiving. Daarbij palmen we een groot deel van de terreinen van de Chiro in, waar we hen heel dankbaar voor zijn”, gaat Tim verder. “Nieuw is de Shelter, een podium met urban, hiphop, funk, soul, enzovoort. Daar zorgden de mannen van Pelzen mee voor de invulling. Ik vind dat zij erg leuke dingen doen in onze stad en ben fan van de muziek waar ze voor staan. Ik heb de vraag gesteld en ze zijn meteen enthousiast. We hopen elkaar te versterken. Voor hen is het naambekendheid en wij kunnen zo een nog breder publiek aantrekken.”

Vaste waarde

“Het moet van Parsidance opnieuw een voltreffer maken. Ik denk dat het festival voor heel wat jongeren uit Roeselare en de wijde omgeving een vaste afspraak is. Vorig jaar mochten we zo’n 2.750 bezoekers verwelkomen en dit jaar hopen we opnieuw tussen de 2.500 en 3.000 te eindigen. De ticketverkoop loopt alvast erg goed. Ik denk dat we goed bezig zijn. Het is niet de bedoeling om te blijven groeien, gewoon een vaste waarde blijven aan het begin van de festivalzomer zou wel heel wat zijn. Dat betekent niet dat er geen evolutie kan zijn. Misschien komen er op termijn meer live acts of gaan we terug naar drie podia, we zien wel.”

De affiche is terug te vinden op de website van Parsidance.

“We hebben een kwalitatieve line-up met aanstormend talent en gevestigde waarden. Ik ben trots dat we in de Bunker de Britse Sam Divine konden boeken, zij is binnen haar genre een van de grootheden en draait op heel wat grote festivals.”

De opbrengst van het festival gaat naar de werking van de Rumbeekse Scouts. Tickets kosten 19 euro, vanaf een week voor het festival betaal je 20 euro. Te verkrijgen via de site of, voor de liefhebbers van good-old hardtickets, in café Moustache. (TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier