Dagelijks de moestuin in met Wim Lybaert

© Wim Lybaert. (Foto Tom)
Redactie KW

Goed nieuws voor de moestuinliefhebbers. Vanaf komende maandag krijgt het Vier-programma De Moestuin volgens Wim van Sint-Michielsnaar Wim Lybaert een dagelijks vervolg. Zeg gerust maar Dagelijkse Moestuinkost.

“Negen weken lang mag ik van maandag tot en met donderdag een programma van tien minuten maken”, vertelt een duidelijk tevreden Wim Lybaert. “Het zal een mix worden tussen lentefrisse en al bekende reportages. Het is sowieso onze bedoeling om dagelijks minstens een bruikbare tip te geven aan de mensen die (begonnen te) moestuinieren. Ik vind het geweldig dat ons moestuinverhaal een vervolg krijgt.”

Aan het format wordt niet gesleuteld. We zullen Wim Lybaert opnieuw aan het werk zien in zijn eigen moestuin langs de Abdijbekestraat in Sint-Michiels, waarbij hij communiceert met regisseur Bart die onzichtbaar is voor de kijkers. “Zowel van de zender als van onze kijkers wordt deze werkwijze enorm gewaardeerd.”

Boek 25.000 keer over de toonbank

Wim Lybaert wordt stilaan de man die zijn volk leerde moestuinieren. In het verlengde van zijn programma kwam er vorig najaar een boek uit. Dat is intussen al aan zijn vijfde herdruk toe en ging al 25.000 keer over de toonbank. “Dat staat in feite totaal niet in verhouding met de kijkers”, beseft ook de televisiemaker uit Sint-Michiels. “We hebben ongeveer 100.000 à 125.000 kijkers, dus één op de vijf hebben we kunnen aanzetten om zich verder te verdiepen in het moestuinieren. Dat is ongelooflijk veel. Ik ken de verdeelsleutels tussen televisieprogramma’s en hun afgeleide boeken en wij zitten daar ver boven. Een programma als Ten Oorlog heeft een miljoen kijkers, maar verkoopt geen 250.000 boeken…”

(ON)

‘De Moestuin volgens Wim’, van maandag tot en met donderdag vanaf 20.05 uur op Vier