Dagboek van een Soigneur gaat in Wevelgem in première

Redactie KW

Op donderdag 2 oktober gaat in het kader van het project Arrivée de voorstelling Dagboek van een Soigneur in Wevelgem in première.

Het stuk wordt gebracht door Theater Antigone uit Kortrijk. Lukas Van den Eynde is de soigneur van dienst die overal gaat vertellen over zijn gloriejaren als verzorger, Jos Verbist is de gewezen wielrenner die het liefst niet herinnerd wil worden aan zijn carrière op twee wielen. Leuk detail: in de voorstelling zijn ze broers. Tom Dupont staat in voor zowel de regie als de tekst. “Ik heb vooraf met een pak wielrenners en soigneurs gepraat”, aldus Tom. “Zo verzamelde ik een boel informatie en is er een ruwe tekst ontstaan. Op de vloer zelf hebben we die tekst bijgeschaafd en veranderd waar nodig, tot wat ze nu is.”

Op donderdag 2 oktober gaat de voorstelling in première in cc Guldenberg in Wevelgem. Ook op vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober wordt er in Wevelgem gespeeld, telkens om 20.15 uur.

Nieuw project

Dagboek van een Soigneur is samen met Het geruite Tafellaken, een voorstelling van het Théâtre Tous Azimuts uit Roubaix het sluitstuk van Arrivée, een project in het kader van een Europese samenwerking tussen Wevelgem en Roubaix. “Het project is bijna ten einde, maar Wevelgem kijkt nu al uit naar een nieuw project”, aldus schepen bevoegd voor Internationale Samenwerking. “Met de nadruk op het economische luik.” (AXV)