Dag van de Kunstacademie aan Zee ontmoet Chambres d’O in Oostende

Katrien Vanderbeke net voor het huiskamerconcert in de Vrijheidstraat. © Foto JRO
Redactie KW

Zaterdag hield de Kunstacademie aan Zee een opendeurdag. In combinatie met de opendeurdag werd gedurende het volledige weekend Chambres d’O georganiseerd. Wat is er gezelliger dan de donkere winterdagen samen lekker binnenskamers door te brengen?

Chambres d’O bracht een hartverwarmend festival, een unieke belevenis in 30 gastvrije huiskamers, vol onverwachte ontmoetingen waarbij medestadsbewoners het publiek in hun salon, aan de keukentafel, of in de slaapkamer uitnodigden.

Wij gingen op bezoek bij mevrouw Katrien Vanderbeke (49) in de Vrijheidstraat. Katrien stelde haar huiskamer open en bood er een optreden op de vleugelpiano van Christian Mendoza en Heleen Van Haegenborgh. Een 40 minuten durend concert met vooral Bach en hedendaagse muziek. Ongeveer een 30-tal mensen vulden de huiskamer en genoten met volle teugen van het stuk.

“De organisatoren kwam bij mij terecht omdat ik een eigen vleugelpiano staan heb”, zegt Katrien Vanderbeke. “Een vriendin van me had opgevangen dat de organisatoren op zoek waren naar iemand die een piano in huis had. Ik vind het een leuk project. Op die manier leer je veel mensen kennen die uit de buurt komen. Er is telkens gelegenheid om voor of na het concert een praatje te maken met de mensen. In de toekomst, indien de gelegenheid zich voordoet, werk ik zeker terug mee aan dit project. Ik vind het echt super om zo de mensen dichter bij elkaar te brengen”, aldus Katrien. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier