D’Ostendsche Revue zorgt voor een traan en een lach

Redactie KW

Van 25 oktober tot 9 november is de 16de editie van d’Ostendsche Revue te gast in De Grote Post. Het revuegezelschap, met Pulle en Tjeppen in de hoofdrol, zorgt voor acht voorstellingen van ‘Eèn van de Twèè.’.

De eerste veertien edities van d’Ostendsche Revue vonden plaats in de kleine zaal van het Variété Theater of in de turnzaal van de Ernest Van Glabbekeschool. Vorig jaar verhuisde het gezelschap naar De Grote Post waar 2.600 bezoekers werden genoteerd. “Weinig toneelgezelschappen kunnen dergelijke cijfers voorleggen”, zegt regisseur-tekstschrijver Rik Labeeuw. “We brengen dit jaar acht vertoningen en hopen een nieuw toeschouwersrecord te vestigen, ‘Eén van de Twèè’ wordt een drie uur durend spektakel van acht scènes en twee tussenspelen, met veel humor, een lach en een traan, muziek van Paul Bruna en dans met het ballet van Alanah Weranga.”

Burgemeesterssjerp

De repetities zijn al meerdere weken bezig. André Durie, Jeannine Zanders, Toon Callebout en Lynn Wyllie haken af of moeten dit jaar, door omstandigheden, forfait geven. “Met Renee Vandurme, Mireille Coene, Dany Lowyck en Ivan Claes hebben vier volwaardige nieuwkomers in hun plaats”, vertelt Rik. “Vijf scènes zijn al afgewerkt. De titel verwijst naar de ‘rode draad’ in het verhaal. De twee hoofdacteurs, Pulle en Tjeppen komen beiden in aanmerking om een grote prijs te winnen in het Casino. Vraag is wie de prijs in de wacht zal slepen en dat komen we te weten in de laatste scène.”

‘Eèn van de twèè’ gaat ook over de tweestrijd voor de burgemeesterssjerp, de Oostendse muziekfestivals, Brazil aan Zee en de nieuwe wandeldijk. Rik Labeeuw heeft een jaar lang de Oostendse actualiteit opgespaard. “Overgiet dit alles met een lekker revuesausje, en je krijgt automatisch een gezellige avond”, besluit de regisseur tot slot.

(FRO – Foto FRO)