Curator Arne Quinze selecteert zes kunstenaars voor North West Walls op Rock Werchter

Arne Quinze wil mensen aanzetten om creatiever en bewuster om te gaan met de omgeving waarin ze leven. © BELGA
Redactie KW

Voor de vijfde editie van North West Walls op het festivalterrein van Rock Werchter heeft curator Arne Quinze dit jaar gekozen voor zes streetartkunstenaars.

De kunstenaars zijn Bik Ismo (Puerto Rico), Joram Roukes (Nederland), Adele Renault (België), Mantra (Frankrijk), Mohamed L’Ghacham (Marokko/Spanje) en Hyuro (Argentinië).

De metershoge grote containerconstructies van The North West Walls worden sinds hun komst in 2014 elk jaar opnieuw beschilderd door kunstenaars van internationaal topniveau. Vanaf Rock Werchter eind juni zijn hun werken een jaar lang te bewonderen als een landschapsbaken in het festivalpark. Met dit artistieke project tracht curator Arne Quinze mensen aan te zetten om creatiever en bewuster om te gaan met de omgeving waarin ze leven.

Het muziekfestival Rock Werchter loopt dit jaar van donderdag 5 tot en met zondag 8 juli. In totaal staan 97 groepen op de affiche met Pearl Jam, Arctic Monkeys, Queens of the Stone Age, The Killers, Nick Cave and the Bad Seeds en Gorillaz als headliners. De dagtickets voor zaterdag 7 en zondag 8 juli zijn al uitverkocht.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier