Cultuurtrofee voor voorzitter Willy Vanfleteren in Izegem

Willy Vanfleteren krijgt de cultuurtrofee 2016. Hij wordt geflankeerd door kunstenaar Mike Beheydt en schepen Kurt Himpe. © Frank
Redactie KW

De Izegemse Cultuurraad kende de Cultuurtrofee 2015 toe aan Willy Vanfleteren omdat hij als voorzitter van het Stedelijk Feestcomité jaren het gezicht was van het Internationale Herfstmuziekfestival.

Willy Vanfleteren volgde in 1999 wijlen Maurice Vandommele op als voorzitter van het Stedelijk Feestcomité. Zijn ambitie was het Herfstmuziekfestival een internationaal karakter te geven en hij is daar ook in geslaagd.

Eerlijk is eerlijk, en we mogen gerust stellen dat Willy en nog een aantal leden van het comité erg ontgoocheld waren toen ze van stad vernamen dat het Herfstmuziekfestival zou verdwijnen en samengevoegd worden met Izegem Zomert. Toch heeft Willy zich nog met hart en ziel ingezet voor het jubileumfestival van vorig jaar waar tal van buitenlandse militaire muziekkorpsen op aanwezig waren.

Willy speelt al 69 jaar bij Leo XXX en die harmonie luisterde de uitreiking van de Cultuurtrofee op in de Kunstacademie. De trofee, een figuratieve houtsculptuur, is gemaakt door Izegemnaar Mike Beheydt, een oud-leerling van Willy Vanfleteren, die lesgever houtsnijwerk is.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier