Cultuurprijzen voor jonge Avelgemnaars die schitterden in Gent

29/08/16 om 12:06 - Bijgewerkt op 30/08/16 om 13:11

Tijdens de Avelgemse braderie werden dit jaar ook de Cultuurprijzen uitgereikt door de gemeentelijke Cultuurraad .

Cultuurprijzen voor jonge Avelgemnaars die schitterden in Gent

Het is al voor het derde jaar op rij dat de Avelgemse Culturele Adviesraad de cultuurprijzen mag uitreiken. Bedoeling was om de Avelgemnaar met een rijk gevulde culturele achtergrond als vrijwilliger bij diverse evenementen of verenigingen, artistiek duizendpoot of een uniek project dat een meerwaarde geeft aan de gemeente, eens in de kijker te plaatsen.

Cultuurprijzen voor jonge Avelgemnaars die schitterden in Gent

Tijdens de make-over van de jaarlijkse braderie werd gekozen om de awards op deze dag uit te rijken op het podium in de Kerkstraat. Huidig voorzitster Barbara Delft mocht twee jonge Avelgemse artiesten op het podium roepen. Zo viel Momma Said So, een jonge maar zeer talentvolle muziekgroep die dit jaar op de Gentse Feesten stond, in de prijzen. De Avelgemse band, die bestaat uit Kasper Cornelus, Hannah Cornelus, Inti Ayavaca Flores en Roel Delplancke, brengt eclectische pop met een experimenteel tintje.

De tweede award ging naar het artistiek project 'Spacemakers' van jeugdhuis Krak. Deze jonge gasten maken met diverse visuele projecties en lichtconstructies mooie aanvullingen bij diverse evenementen zoals het Gentse lichtfestival en ook Club Soda. Het creatief team bestaat uit: Rien Coorevits, Felix Ysenbaert, Gert-Jan Loobuyck, Mathijs Demeyere, Willem Deschryver en Wout Demeyere

Beide groepen zetten Avelgem dus duidelijk op de kaart buiten de gemeentegrenzen met hun projecten en mogen trots zijn op hun Cultuurprijs.

(JMA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!