Cultuurprijs Rausa voor oudercomité Ginsteschool in Oostrozebeke

Redactie KW

Het oudercomité van de Ginsteschool organiseert ieder schooljaar tal van activiteiten om centen te verzamelen voor de gloednieuwe school

Naar jaarlijkse gewoonte werd op het gemeentehuis de jaarlijkse cultuurprijs Rausa uitgereikt. Er waren voor deze prijs zes genomineerden: Okra 55, Lydia Verheye, Paul Vankeirsbiclk, Terspichore, Landelijke Gilde en het oudercomité van de Ginste. De culturele verenigingen hebben eind vorig jaar hun stem kunnen uitbrengen. Het oudercomité van de Ginsteschool haalde het met veertien punten en is hiermee de gelukkige winnaar van de rausa 2013. Ze werden voorgedragen door het feestcomité van de Ginste.

Spokentocht

Het oudercomité van de Ginsteschool organiseert ieder schooljaar tal van activiteiten om centen te verzamelen voor de gloednieuwe school. Bij elk evenement kunnen ze rekenen op een grote publieke belangstelling. Zo organiseerden ze in het huidige schooljaar een spokentocht, een kerstmarkt en een schoolfeest. De opbrengst spendeerden ze aan het schoolzwemmen, de bosklassen, schoolreizen en een receptie voor communicanten en vormelingen.

Het oudercomité leverde ook een grote financiële bijdrage bij de aankopen voor nieuw schoolmateriaal.

(CLY – foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier