Cultuurfestival Theater Aan Zee opent met ‘Wijven’

Redactie KW

In Oostende is donderdag de achttiende editie van het jaarlijkse kunstenfestival Theater Aan Zee (TAZ) van start gegaan.


De openingsvoorstelling ‘Wijven’ is een productie van de Gentse theatergroep Ontroerend Goed. Het festival vindt de komende tien dagen plaats op meer dan 50 locaties doorheen de stad. Editie 2014 van Theater Aan Zee breekt nu al records. Het goed gevulde programma is mee te danken aan de centrale gast Ontroerend Goed. De Gentse theaterperformancegroep stelt een eigenzinnig theater- en muziekprogramma voor. In totaal zullen er tijdens TAZ 144 producties, waarvan negen premières, te zien zijn. In de aanloop naar het festival werden al meer dan 30.000 tickets verkocht.

Wijven

Donderdagnamiddag stond in CC De Grote Post de openingsvoorstelling op het programma. ‘Wijven’ is een productie van Ontroerend Goed met Alexander Devriendt als regisseur. Ook muziek, literatuur en film komen tijdens TAZ ruimschoots aan bod. Zo komt Tom Lanoye voorlezen uit zijn bloemlezing ‘Niemands Land/Overkant’, met bewerkingen van gedichten over de Eerste Wereldoorlog. µ

Verrassende locaties

Traditiegetrouw doet Theater Aan Zee opnieuw allerhande verrassende locaties aan. Dit jaar worden er bijvoorbeeld drie voorstellingen gespeeld in een loods van een Oostendse vakantiehoeve. Ook de gebouwen van het vredegerecht worden gebruikt als locatie. Het Leopoldpark blijft zoals de afgelopen jaren het centrale punt van het festival. Elke avond staat daar een gratis muziekoptreden op het programma. Theater Aan Zee loopt nog tot zaterdag 9 augustus.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier