Cultuurcentrum Brugge zet nieuw seizoen Daverend succesvol in

Redactie KW

Ozi One en Pura Vida gaven het startschot. Ook de rest van het programma in bekend.

Daverend en Unplugged zijn twee concertformules waar het Cultuurcenturm Brugge ook dit seizoen mee uitpakt. Ze kaderen in Bruges Got Talent, afgekort Brugotta. Het is een manier om voornamelijk Brugs plaatselijk (rock)talent in de spotlights te zetten. “We programmeren telkens twee groepen per avond”, zegt bedenker Peter Roose, waarnemend artistiek directeur van het Cultuurcentrum Brugge.

Op zaterdag 23 september vierde Ozi One zijn zilveren jubileum in de hiphopscene. De reggaelui van Pura Vida kregen vocale ondersteuning van de Afrikaanse zangeres Princess Bleue en Saimn-I, het pseudoniem van Simon Decante.

Rock in alle soorten

Op vrijdag 17 november tekenen The Yellow Machine (rock met blues en elektronica) en The Spectors met Marieke Hutsebaut als frontvrouw voor de tweede Daverend-avond..

Op vrijdag 16 februari 2018 staan Black Roses (dansbare rock, metal en punk) en Soviet Grass (bluesrock) op het programma. Op vrijdag 13 april 2018 is het de beurt aan Ozium (rauwe rock) en Transcoder (alternatieve stonerrock).

Unplugged

Brugotta pakt ook uit met vier Unplugged-avonden. De spits wordt op vrijdag 27 oktober afgebeten door Budget Trash (akoestische punk) en Hermit, met intieme, melancholische rock.

Op zaterdag 23 december is het aan From Whence We Came (akoestische heavy metal) en Lucy and The Birds (popjazz) met frontvrouw Elke Bruyneel (die opgroeide in Beernem). Op zaterdag 17 maart 2018 krijgen Cold Saturday Night (akoestische hardrock en punk) en Vikings On Bicyles rond Noël Van Oyen (indie pop- en rock) vrij spel.

Op zaterdag 12 mei 2018 wordt deze concertenreeks afgesloten met akoestische optredens van Named After No One (vintage rock) en The Catatonics with Friends (alternatieve country).

Alle optredens zijn gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier