Cultuurcentrum Brugge wil grootste fluitconcert ter wereld op touw zetten

Alle soorten fluiten zijn toegelaten. © iStock
Redactie KW

Het Cultuurcentrum Brugge wil op 19 september om 11 uur op het plein voor de stadsschouwburg het grootste fluitconcert ter wereld realiseren en zo in het Guiness Book of World Records geraken.

Het Cultuurcentrum Brugge bestaat 20 jaar. Om die verjaardag te vieren pakt het centrum uit met een stunt tijdens het openingsweekend van het nieuwe cultuurseizoen 2015-16. Alle Bruggelingen worden opgeroepen om met een fluit naar het standbeeld van Papageno te komen om samen een aria uit de opera De Toverfluit van Mozart te spelen. Alle fluiten zijn toegelaten, zelfs scheidsrechtersfluitjes. Notenleer kennen is geen vereiste. Burgemeester Renaat Landuyt heeft alvast beloofd om zijn blokfluit van op zolder te halen. Onder leiding van enkele leerkrachten van het stedelijk muziekconservatorium zal de partituur van Mozart met een groots fluitconcert tot leven gebracht worden.

Record op Airbag festival

Bij het einde van het nieuw cultureel jaar, op zondag 22 mei, plant het Cultuurcentrum nog een tweede stunt. Als afsluiter van het Airbag festival, dat zopas het Europees kwaliteitslabel EFFE kreeg, wordt gepoogd het grootste accordeonconcert ter wereld te realiseren. Iedereen die een trekzak heeft, wordt die dag verwacht aan de spiegeltent langs de Kruisvest, van waar in stoet naar de Brugse Markt zal gewandeld worden, al musicerend. Het Cultuurcentrum zelf beschikt al over honderd accordeons.

(SVK)

Info over het programma www.ccbrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier