Cultuurcentrum Brugge strikt Luka Bloom voor volgend seizoen

Drie jaar geleden liet de Ier de Brugse Stadsschouwburg al eens vollopen. © Luka Bloom
Redactie KW

Op zondag 18 november treedt de Ierse singer-songwriter in de Stadsschouwburg van Die Scone op.

Eigenlijk heet Luka Bloom (62) Barry Moore, een pseudoniem dat hij kaapte door ‘Luka’, een wereldhit van Suzanne Vega uit 1987 te koppelen aan Bloom, de familienaam van één van de hoofdpersonages uit het boek ‘Ulysses’ van James Joyce.

Voor de Ierse singer-songwriter is Brugge bekend terrein. Hij trad er al op verschillende festivals op. Zo herinnert Bloom zich nog levendig een legendarisch optreden op het Cactusfestival in de zomer van 1991, toen het publiek in de gietende regen bleef zingen op de tonen van onder meer ‘I need love’, zijn cover van de rapklassieker van LL Cool J.

In 2005 palmde Bloom de Burg in toen hij speelde op het stadsfestival Klinkers, de voorloper van Moods!. Drie jaar geleden liet de Ier de Brugse Stadsschouwburg al eens vollopen en wellicht zal dit ook midden november het geval zijn. Zijn innige band met die schouwburg legde hij vast in zijn fotoboek One Night in Bruges.

Bloom komt naar Brugge om er zijn gloednieuwe album Refuge voor te stellen, maar hij zal ook ouder werk spelen. Bloom doet dit steeds zonder setlist. “Gewapend met zijn akoestische gitaar en unieke stem steekt Bloom elk publiek in zijn achterzak”, stelt het Cultuurcentrum Brugge in een persbericht. “Soms klinkt het alsof er een veelvoud aan gitaristen op het podium staat. Met de combinatie van dat intrigerende gitaargeluid en zijn interessante songkeuze met boeiend eigen werk en zorgvuldig uitgekozen covers, staat Bloom garant voor een grootse concertavond.”

(svv)