Cultuurcentrum Brugge laat elf Brugse bands Madonna coveren

Dit seizoen palmen verschillende generaties Brugse muzikanten de Stadsschouwburg in. © svv
Redactie KW

Op donderdag 16 augustus viert de (voormalige?) Queen of Pop haar zestigste verjaardag. Aanleiding voor het Cultuurcentrum Brugge om op zaterdag 14 april een Brugotta Tribute voor Madge op het getouw te zetten.

Halverwege april vorig jaar vond de eerste editie plaats van de driejaarlijkse Brugotta Awards, waarbij Brugotta staat voor Bruges Got Talent. In de Stadsschouwburg (Vlamingstraat 29) werd toen een tiental trofeeën uitgereikt, onder meer voor ‘Strafste artiest/band van het moment’, ‘De meest stijlvolle band’ en ‘Hotspot@Bruges’.

“De Brugotta Awards zijn er om de drie jaar, maar dat betekent geenszins dat we in de jaren ertussen het vele talent in onze stad links laten liggen”, stelt schepen van Cultuurcentrum Mieke Hoste (SP.A). “Dit seizoen palmen verschillende generaties Brugse muzikanten de Stadsschouwburg in om hulde te brengen aan niemand minder dan de onbetwiste koningin van de popmuziek: Madonna. 2018 is het jaar waarin de controversiële popdiva, met oneindig veel wereldhits op haar palmares, de kaap van de zestig rondt.”

Keuze uit 27 inzendingen

Na een oproep van het Cultuurcentrum Brugge stuurden 27 Brugse acts een originele ode aan de (voormalige?) Queen of Pop in. Uit die inzendingen selecteerde Cultuurcentrum Brugge, samen Metronoom (het hedendaags muziekopleidingscentrum van Steven Van Havere), elf Brugse bands die op zaterdag 14 april vanaf 20 uur het Tribute-podium mogen betreden. Het gaat om A New Difference, Bouvier, Tim De Roo, Eszra, Look o Kool, Seven Oaks, Shuriken II, Steel Orchid, Charlie Swyngedouw, Steffie Van Volsem en We are ooh people.

Ook dit keer staat Steven Van Havere samen met Metronoom in voor de muzikale voorbereiding en ondersteuning. Net als bij de uitreiking van de Brugotta Awards neemtChris Dusauchoit de presentatie voor zijn rekening. Na de optredens volgt een afterparty in de foyer van de Stadsschouwburg.

(svv)

www.ccbrugge.be/tribute