Cultuurbeleidscoördinator Steven neemt ontslag in Mesen

Er was heel wat te doen rond het plotse ontslag van Steven Reynaert. (Foto EF)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Op de gemeenteraad van Mesen vrijdagavond uitte oppositielid Kristof Veramme zijn bezorgdheid over het ontslag van cultuurbeleidscoördinator Steven Reynaert.

Kristof Veramme (MDM) haalde het punt aan in de varia. “Ik ben ontgoocheld over het plotse ontslag van Steven (Reynaert, red.)“, aldus Kristof. “2017 staat voor de deur en dat is voor Mesen een heel belangrijk herdenkingsjaar.”

Burgemeester Sandy Evrard (MLM): “Enkele weken geleden liet Steven weten dat hij andere oorden opzoekt. Wij hebben geprobeerd om hem te overtuigen om te blijven, maar hebben anderzijds begrip voor zijn keuze. Het is voor hem een droomjob die echt op zijn lijf is geschreven. Hij is ondertussen al 41, denk ik. Als hij ooit nog andere oorden wil opzoeken dan is nu het moment.”

Steven Reynaert kreeg een jobaanbieding vanuit muziekcentrum Dranouter. “Voor alle duidelijkheid: Steven wordt niet ontslagen en we hebben geen ruzie”, benadrukte de burgemeester. “Hij nam zelf ontslag. Om hem eventueel nog de kans te geven om terug te komen, werkten we een rechtspositieregeling uit waarbij hij zes maanden verlof neemt zonder wedde, al vrezen we dat hij niet meer van gedacht zal veranderen. Hij heeft wel beloofd dat hij zal helpen om een vervanger te zoeken.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier