Culinaire broers Boxy te gast bij Guga Baúl

Boxy, Baúl en Boxy: zoek de fout. (Foto VTM) © Boxy & Boxy
Redactie KW

Momenteel stelen ze de show in Mijn Pop-uprestaurant, maar vanaf dinsdag 19 april krijgen de broers Stefan en Kristof Boxy een eigen programma op Vitaya, waar ze koken voor bekende Vlamingen.

Gepassioneerd door lekker eten, rad van tong en een tikkeltje excentriek: dat zijn de Boxy-broers. Met hun passage als recensenten in Mijn Pop-uprestaurant werd de culinaire tweeling een begrip in Vlaanderen. “Geef die broers een eigen tv-programma“, klonk het op de sociale media. Vitaya zorgt daar nu voor met Boxy & Boxy. De voormalige sterrenchefs, die in Kortrijk een vermaard restaurant hadden tot ze twintig jaar geleden de succesvolle switch naar traiteur maakten, maken in dat programma kennis met verschillende bekende Vlamingen en volgen ze een volledige dag in hun spoor.

De Boxy’s leren Hilde De Baerdemaeker, Guga Baúl, Valerie De Booser, Herman Brusselmans, Annemie Turtelboom, Annelies Törös en ex-K3’tjes Karen, Kristel en Josje beter kennen en ontdekken hoe hun dag eruitziet. Heel eerlijk, onomwonden en op hun eigen gekende manier vuren de broers elke vraag af die in hen opkomt. Tussendoor laten ze hun humoristische licht schijnen over hun belevenissen. In ruil voor hun spervuur aan vragen serveren de broers hun gasten een origineel menu. In de coulissen, in het Vlaams Parlement, op de boekenbeurs, in de fitness, op de set, in een loge, op de werkvloer of gewoon thuis: overal halen de Boxy’s de kookpotten boven. Bij Guga gebeurt dat bijvoorbeeld op de set van Tegen De Sterren Op.

Een uitgebreid interview met de twee lees je volgende week in Krant van West-Vlaanderen.

(BVB)