Crème van de creativiteit te gast op BUMP festival in Kortrijk

19/06/17 om 12:14 - Bijgewerkt om 13:46

Op vrijdag 23 juni organiseert de opleiding Devine van Howest opnieuw haar BUMP creativity festival. Zeven sprekers van internationale klasse geven in de Kortrijkse schouwburg een inspirerende gastlezing over grafisch ontwerp, mode, visual effects en de technologie van morgen.

Crème van de creativiteit te gast op BUMP festival in Kortrijk

McBess geldt als een topper in de wereld van de illustratie. © GF

Het BUMP festival is een evenement georganiseerd door de opleiding Devine (Digital design and development) van de Kortrijkse Howest. Eerder dit jara verhuisde de hogeschool de opleiding naar de Budafabriek. Daar worden jongeren klaargestoomd tot digitale creatieve profesionals. "Met BUMP willen we zowel professionelen als de studenten inspireren met grensverleggende cases over digital design", klinkt het bij Howest. "De onderwerpen die vrijdag worden aangesneden spreiden zich dan ook over verschillende sectoren en disciplines, van illustraties en visuele effecten tot hedendaags mode-ontwerp."

James Bond en cyborgs

Volgens de organisatoren blijkt die enorme verscheidenheid ook uit de line-up van internationale gastsprekers. "Zo komt Ash Thorp uit Hollywood vertellen over zijn werk aan de James Bond film Spectre en Ghost in the Shell (Scarlett Johansson) of vertelt Anouk Wippracht over hoe ze technologie combineert met mode. McBess blaast je omver met zijn indrukwekkende illustraties en Moon Ribas gaat als cyborg door het leven met een ingebouwde earthquake sensor.'

Meer dan 700 creatievelingen, ondernemers, starts en innovators schreven zich ondertussen in voor het festival. "We zijn op korte tijd uitgegroeid tot een must op de agenda van de creatieve professional. Het grote aantal inschrijven uit het buitenland is daar het perfecte voorbeeld van."

Tickets kosten 39 euro en kunnen besteld worden via UIT in Kortrijk of www.bump-festival.be.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!