Corsicaanse wereldklasse I Muvrini verovert Labadoux Festival

Redactie KW

De tweede dag van het Labadoux Festival in Ingelmunster werd een topper.

Niet enkel door het weer, maar ook door de vele bezoekers en vooral door de wereldklasse van de Corsicaanse groep I Muvrini, die het publiek in de feesttent vanaf ‘t begin tot het einde meekregen en ervoor zorgden dat iedereen mee kon zingen, klappen en vooral zich uitleven.

Corsicaanse wereldklasse I Muvrini verovert Labadoux Festival

I Muvrini is één van de groepen die op het lijstje van stérkte Labadoux-groepen geschreven mag worden. De zanger verwerkte het woord Labadoux zelfs in zijn tekst op het podium, zodat dit festival dan ook zo apart was. De groepsleden veroverden ook het record qua bisnummers. Eens terug op het podium bleven ze maar zingen én zingen én zingen. Het publiek kreeg er echt niet genoeg van en ze bleven maar applaudisseren en zingen tot het volledig voorbij was.

Nederige buiging

Ook backstage hadden de groepsleden niet de minste geste over zich. Daar werd de zanger zelfs op applaus onthaald toen hij binnenkwam. Met een nederige buiging zei hij dankjewel voor zoveel eer en lof.

Corsicaanse wereldklasse I Muvrini verovert Labadoux Festival

Op zaterdag sloot Labadoux in de concerttent af met Bevergem Live. Voor de ene de max, voor de andere niet zo denderend. Het publiek zag genoeg livebeelden uit de serie Bevergem op het grote scherm verschijnen, maar qua muzikale inbreng kon dat beter. Van Bart Vanneste tot Maaike Cafmeyer en Gunter Lamoot, ze waren er allemaal. Maar na I Muvrini optreden, dat was geen gemakkelijke opdracht. Vandaag – zondag – valt er opnieuw van alles te beleven op Labadoux in Ingelmunster. Vanaf 19 uur staat Urbanus & De Fanfaar op het podium. Voor de prijs moet je niet thuis blijven, want op zondag geldt het familieticket of 10 euro aan de ingang. Kortom, een hele dag gezelligheid en veel optredens voor een prikje. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier