Corneelkring Brielen geeft zussen Vanderstichele hoofdrol in theaterstuk

De zussen Kris, Greet en Katrien Vanderstichele en Annelore Coffyn. (Foto EG)
Redactie KW

De Corneelkring staat straks op de planken met ‘Aan het eind van de aspergetijd’, een komisch-dramatisch toneelstuk van Frank Houtappels in een regie van Gino Debeyne. Met in de hoofdrollen Kris, Greet en Katrien Vanderstichele, in het echte leven en op de scène zussen. Annelore Coffyn maakt de cast compleet.

Het toneelstuk ‘Aan het eind van de aspergetijd’ speelt zich af ergens in Vlaanderen. In een kapsalon, en in de periode dat Poolse seizoenarbeiders in het late voorjaar asperges komen oogsten. Eén zus runt het kapsalon samen met haar net afgestudeerde dochter, de andere is getrouwd met een huisdokter, die regelmatig congressen bijwoont in Amsterdam. De jongste zus is actrice, woont in Amsterdam en komt haar zussen en nichtje opzoeken.

Reünie met veel drank

De reünie, overgoten met flink wat flessen drank, maakt bij de vrouwen van alles los… Tot overmaat van ramp vindt de dochter de liefde van haar leven. Dat zijn de ingrediënten voor een gezellige toneelavond in de Brielense schouwburg.

Opmerkelijk is dat de drie zussen in het stuk ook in het echte leven zussen zijn. “We zijn niet aan ons proefstuk toe”, vertelt Katrien Vanderstichele. “In 2005 speelden we ‘Het geheugen van water’ en in 2010 ‘Vier zusters’. In die twee producties stonden we uiteraard ook met andere acteurs op de planken. Natuurlijk is het tof acteren met je zussen. Het grote voordeel is dat je mekaar door en door kent en dus niet voor verrassingen komt te staan, wat wel eens kan gebeuren met ‘onbekende’ spelers. We moeten elkaar niet meer aftasten en hebben aan weinig woorden genoeg… Na de repetities hangen we vaak aan de telefoon om dingen te herkauwen, mekaar moed in te spreken en suggesties te doen.”

“We wonen alle drie al lang niet meer thuis en dus wordt er niet aan de keukentafel gerepeteerd, hoewel ons moeder dat wel leuk zou vinden. Onze ouders zijn onze grootste fans! Vader en moeder zijn respectievelijk 94 en 85 jaar, maar ze missen geen enkele productie”, zegt Katrien trots. “We kregen de goesting voor toneel van thuis uit mee. Papa was jarenlang voorzitter van de Corneelkring. Als kind mochten we vaak mee, achter de schermen, in het verborgene, waar niemand anders binnen mocht, heel spannend allemaal! In het stuk hebben we niet zo’n goede band, maar ook in het dagelijkse leven botst het wel eens, we zijn immers drie compleet verschillende karakters. Maar diep gaat het nooit… Samen spelen is een beetje teambuilding en dat heeft zo zijn voordelen.”

Matinee

‘Aan het eind van de aspergetijd’ met Annelore Coffyn en Greet, Katrien en Kris Vanderstichele wordt opgevoerd op zaterdag 24 februari, dinsdag 27 februari, woensdag 28 februari, vrijdag 2 maart en zaterdag 3 maart, telkens om 20 uur. Toegangsprijs: 9 euro. Op zondag 4 maart om 11 uur is er een matineevoorstelling. Toegangsprijs: 12 euro (aperitief inbegrepen). Kaartjes zijn beschikbaar via corneelkring-brielen.be. Tickets zijn pas effectief gereserveerd nadat u een bevestigingsmail in uw mailbox heeft ontvangen. Telefonisch reserveren kan op 0476 25 50 73. De voorstellingen vinden plaats in OC Den Briel, Brielenstraat 3 in Brielen.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier