Compact Disk Dummies bieden soundtrack vuurwerk Gentse Feesten aan via computergame

Redactie KW

Compact Disk Dummies zorgden zondag voor de perfecte soundtrack bij het vuurwerk van de Gentse Feesten.

De broers stellen de bijna 19 minuten durende track, Hanabi getiteld, gratis en exclusief beschikbaarviaRed Bull Elektropedia, al moet je wel even in de huid van een van de twee broertjes kruipen en een korte game spelen.

Desselgemse vocals

“Het muziekstuk werd geschreven vanuit een intuïtieve groove, en daarrond werd alles opgebouwd tot iets wat uiteindelijk voelt als een dolle autorit van twintig minuten langs verschillende werelddelen”, aldus de Compact Disk Dummies. “De titel ontleent zich aan de letterlijke vertaling van het Japanse woord voor ‘vuurwerk’, en de track zelf haalt inspiratie uit verschillende landen. Van duistere Berlijnse Techno over disco en Amerikaanse funk tot zelfs een Afrikaans kinderkoor zijn het uiteindelijk Desselgemse vocals (‘Lit some fire for the people, let the Devil make a deal’) die alles de stratosfeer inschieten.’

De 2 broers werken daarnaast aan hun debuutalbum dat in 2016 zal verschijnen. Na hun overwinning op Humo’s Rock Rally (2012) losten ze al een eerste EP ‘Mess With Us’ met de hitsingle ‘The Reeling’ die hen op heel wat mooie festivalpodia in binnen-en buitenland bracht (Dour, Pukkelpop, Les Ardentes, Leffingeleuren, Szigét, Rock For People, I love Techno). Dit najaar zorgen ze nog voor de live-muziek bij het stuk “Pitchbull“, een voorstelling van de Kopergieterij (Gent).

>> Speel & download de track hier: redbullelektropedia.be/CDD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier