Collega's wensen Bart Moeyaert een gelukkige 50ste verjaardag

09/06/14 om 11:57 - Bijgewerkt om 11:57

Bron: Kw

Voor de 50ste verjaardag van Bart Moeyaert stuurden tal van collega's een gelukwens naar kw.be. 'Swipe' hier door alle wensen.

Collega's wensen Bart Moeyaert een gelukkige 50ste verjaardag

Zowat iedereen die jonger is dan 35 jaar heeft allicht 'Duet met valse noten' gelezen, al dan niet verplicht door school. Met dit werk debuteerde de 19-jarige Bart Moeyaert in 1983. Na deze titel schreef hij nog 36 boeken bijeen, waarvan 'Het is de liefde die we niet begrijpen', 'Wespennest', 'Broere', 'Blote Handen', 'De Schepping' en 'De Melkweg' de bekendste zijn.

35 prijzen, 21 vertalingen

Verder bracht de Bruggeling nog twee poëziebundels uit - denk maar aan 'Verzamel de liefde' -, schreef hij talloze kortverhalen, stukken voor theater, series, en verwerkte hij heel wat van zijn werken tot een beklijvend luisterspel.

Met zijn werk haalde een 35-tal prijzen en nominaties binnen op Belgisch, Nederlands en internationaal vlak, waarvan een Gouden Uil voor 'Luna van de boom'. Zijn boeken werden intussen in 21 verschillende talen vertaald. Ongetwijfeld is de Bruggeling daarmee een van de meest succesvolle schrijvers van het land. Ooit.

Wensen van collega's

Zijn vijftigste verjaardag wou Krant van West-Vlaanderen dan ook niet zomaar laten passeren. Vorige week organiseerden we een unieke reünie tussen Bart en zijn zes broers. Het relaas van die ontmoeting, en een persoonlijk gesprek met Bart Moeyaert zelf, kan je deze week lezen in Krant van West-Vlaanderen. Maar naast taart, champagne en goed gezelschap, is een verjaardag pas compleet met verjaardagswensen. Voor kw.be stuurden tal van collega-schrijvers en -illustratoren een korte, persoonlijke verjaardagswens door.

Stuur ook je verjaardagswens

Heb je zelf een verjaardagswens of -illustratie voor Bart Moeyaert? Mail hem gerust door naar olivier.neese@kw.be. Dan bezorgen we die via onze site aan de jarige.

(ON)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!