Collagekunstenaar Sammy Slabbinck toont artistieke leefwereld in 'Surreality Check'

23/06/17 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:34

De Brugse surrealistische kunstenaar Sammy Slabbinck, die wereldfaam verwierf door onder meer de hoes van het afscheidsalbum 'You want it darker' van Leonard Cohen te ontwerpen, heeft donderdagavond in De Kelk in Brugge zijn eerste kijkboek 'Surreality Check' voorgesteld.

Collagekunstenaar Sammy Slabbinck toont artistieke leefwereld in 'Surreality Check'

© Benny Proot

'Surreality Check' is verschenen bij uitgeverij Lannoo. Met dit kijkboek mikt Lannoo op een internationaal publiek. Nogal wiedes, want alleen al op Instagram heeft Slabbinck bijna 43.000 volgers. Het voorwoord van Geert Verbeke van de Verbeke Foundation in Kemzeke is dan ook in het Engels gesteld.

'Surreality Check' is een prachtig kijkboek geworden dat, uitgesmeerd over 192 bladzijden, een beeld ophangt van de artistieke leefwereld van Slabbinck. Door beelden te verknippen uit vergeelde edities van onder meer Paris Match en Playboy komt de Bruggeling uit op verrassend surrealistische creaties die passen in de lange traditie die ons land in deze kunstniche kan voorleggen.

(svv - Foto BP)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!