“Claudio Dell’Anno opent samen met zijn broer restaurant in Los Angeles”

Redactie KW

Dat zegt Brecht Huyghe, de rechterhand van de topchef in een interview met Krant van West-Vlaanderen.

Enkele weken geleden raakte bekend dat Claudio Dell’Anno, bekend van het programma Mijn Restaurant, stopt met zijn sterrenzaak Ciccio in Knokke. Te veel regels, te weinig steun van de overheid, zo vindt hij.

Claudio is een avonturier en ik had de indruk dat Knokke voor hem te klein geworden was

Hij kiest nu voor het avontuur en opent samen met zijn broer een Italiaans restaurant in Los Angeles, zo vertelt Roeselarenaar Brecht Huyghe, de vaste rechterhand van de kok sinds het televisieavontuur. “Claudio is een avonturier en ik had de indruk dat Knokke voor hem te klein geworden was”, aldus Brecht. “In Los Angeles valt er op culinair vlak nog heel wat te bereiken, ik ben zeker dat hij het daar goed zal doen.”

Brecht neemt na zes jaar samengewerkt te hebben afscheid van Claudio. “Hij heeft me meermaals gevraagd om mee te gaan, maar ik zou mijn familie en vrienden in België te veel missen.”

Nadat Claudio in 2009 met de overwinning aan de haal ging in het programma Mijn Restaurant, hield hij Dell’Anno nog een jaar open. Daarna trok hij naar zijn Knokke om er samen met Brecht het restaurant Ciccio op te starten. Twee jaar geleden ontving de zaak een eerste Michelinster.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Brugsch Handelsblad en De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier