Clarisse Bertoni (19) uit Brugge droomt van kroontje van Miss West-Vlaanderen

Clarisse Bertoni is kandidate Miss West-Vlaanderen. © Davy Coghe
Redactie KW

Clarisse Bertoni uit Brugge is een van de kandidates die meedingen naar het kroontje van Miss West-Vlaanderen. Stapt Clarisse in de voetsporen van Stéphanie Meire, Cilou Annys en Romanie Schotte en schopt ze het tot Miss België? “Ik wil vooral veel bijleren”, zegt de Brugse schone.

Clarisse Bertoni is er 19 en woont in de Raadsherenlaan in Sint-Kruis. Ze is de dochter van Marie-Isabelle Remond en Bernard Bertoni. Ze heeft ook nog een zus: Clara. Clarisse studeerde af als kapster en begint in september met een opleiding talen. In haar vrije tijd leest ze vooral veel boeken en doet ze aan sport.

Goede doelen

De komende maanden worden erg druk voor de jonge Brugse, want ze is een van de kandidates om Hélène Frederiks uit Bellegem (Kortrijk) op te volgen als Miss West-Vlaanderen. “Ik wil vooral veel bijleren en groeien als mens”, zegt ze. “Ook de kans om iets te doen voor goede doelen sprak mij aan. Ik droom dan ook niet alleen van het kroontje, maar wil ook iets betekenen voor de mensen.”

“Deelnemen aan Miss West-Vlaanderen kan deuren openen voor mij”

Waarom ze een goeie Miss zou zijn? “Ik spreek perfect Frans en Nederlands”, somt ze haar troeven op. “Daarnaast heb ik geduld en sta ik altijd klaar met een luisterend oor. Ik ben ook oprecht en behulpzaam.”

Deelnemen aan een missverkiezing is voor veel meisjes een kinderdroom, maar dat geldt niet voor Clarisse. “Ik heb daar als kind eigenlijk nooit aan gedacht”, bekent ze. “Maar ik wilde deze kans niet laten liggen. Deelnemen aan Miss West-Vlaanderen kan deuren openen voor mij.”

Brugse missen

Met Stéphanie Meire en recenter Cilou Annys en Romanie Schotte heeft Clarisse mooie voorbeelden om naar op te kijken. De drie Brugse schonen schopten het in het verleden tot Miss België.

“Cilou is uiteraard een voorbeeld voor mij. Romanie ook, maar zij heeft wel wat tegenslag gehad”, verwijst Clarisse naar het lachend kakske dat Romanie in nauwe schoentjes bracht. Ze had met die emoticon gereageerd op een foto waarop een zwarte man op de achtergrond staat, en riskeert nu een boete van 20.000 euro. “Dat heeft mij doen inzien dat je tegenwoordig echt heel voorzichtig moet zijn met wat je doet en zegt. Mensen vatten al snel iets verkeerd op…”

De finale van Miss West-Vlaanderen vindt plaats op zondag 9 september in het Plopsa Theater in De Panne. (TV)

Wie Clarisse wil steunen, kan dat doen door ‘MWV 04’ te sms’en naar 6665.