Clara Hanssens uit Lauwe ontdekte de kleurenpracht in India

Redactie KW

Clara Hanssens reisde vorig jaar door India. De jonge fotografe trok met de camera in de aanslag van New Delhi tot Goa. Ze maakte een reeks foto’s waarin ze haar persoonlijke indruk van het land weergaf.

“Het is de allereerste keer dat ik met mijn foto’s naar buiten kom. Ik nam deel aan de Lus in Lauwe en binnenkort hangen mijn foto’s ook in Het Salon in de Sint-Pietersnieuwstraat in Gent”, vertelt Clara Hanssens (20). Ze is tweedejaarsstudente fotografie aan het KASK in Gent. Ze is de dochter van Patrick Hanssens en Ann Verhaeghe.

Vorig jaar trok Clara samen met haar ouders en vriend voor een maand naar India. Ze nam haar fototoestel mee: “Een statief liet ik thuis want ik wou snel beelden kunnen maken. India is zo’n fotografisch land, er zijn zoveel mooie kleuren. Ik heb daar ongelooflijk veel foto’s gemaakt en ik wou er iets mee doen.”

Taj Mahal

Clara maakte duizend foto’s die ze herleidde tot 50 die ze dan stuk voor stuk ging bewerken. “Ik ben niet alleen opzoek gegaan naar het esthetische maar ook naar situaties of landschappen die me geraakt hebben. Ik denk bijvoorbeeld aan de Taj Mahal. In plaats van het klassieke beeld dat je overal in toeristische folders ziet, heb ik het gefotografeerd van over de rivier.” Clara houdt wel van het documentaireaspect in haar foto’s. “Ik krijg heel veel positieve reacties maar ik voel me nog onzeker. Ik ben ook nog niet 100 procent tevreden over de foto’s. Dat is ook goed want nu kan ik nog groeien. Op elke reactie die ik krijg wil ik verder kunnen bouwen.” (CR)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier