Cirque Magique wil voor tweede editie in Ledegem nog meer inzetten op beleving

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Van vrijdag 5 tot zondag 7 augustus is er de tweede editie van het dancefestival Cirque Magique in Ledegem. Op drie podia krijg je er opnieuw de beste house, techno en retro.

Vorig jaar mochten de organisatoren 4.000 bezoekers verspreid over het weekend verwelkomen op de terreinen St. Pietersstraat in Ledegem. “Voor de tweede editie zijn we ambitieus en gaan er 2.500 weekendtickets en 5.000 dagtickets in voorverkoop. Ambitieus, maar na een geslaagde eerste editie en de perceptie die er heerst, lijkt ons dat zeker haalbaar”, vertelt Dries Claeys.

“Op vrijdagavond is er de preparty op de camping, waar we nu ook een stage hebben. Op zaterdag en zondag hebben we dan drie podia waarbij we house, techno en retro programmeren. In totaal zullen er een 65-tal artiesten het beste van zichzelf geven. We zetten dit jaar opnieuw sterk in op de beleving.”

“De samenwerking met de gemeente Ledegem is positief, net als met de buurt. Vorig jaar verliep dat vlot en dit jaar hopen we op hetzelfde. We plannen alvast een bewonersvergadering begin juni, de buurtbewoners zijn ook meer dan welkom op het festival zelf en zullen gratis tickets krijgen.”

(TD)