Cirque Magique maakt volledige line-up bekend

24/04/17 om 14:26 - Bijgewerkt om 14:25

Van 4 tot 6 augustus wordt in Ledegem de derde editie van het festival Cirque Magique georganiseerd.

Cirque Magique maakt volledige line-up bekend

Een sfeerbeeld van vorig jaar. © Stefaan Beel

"Voor het derde jaar op rij vormen de idyllische velden van Ledegem, diep in het West-Vlaamse binnenland, het decor voor een wonderlijk muzikaal gebeuren", laat de organisatie weten in een perbericht. "Het wordt een plek waar de magie het overneemt van de realiteit en u getrakteerd wordt op een feest dat al uw zintuigen prikkelt en stimuleert. Het centrale circus-thema zal opnieuw op magistrale wijze uitgekiend worden om de feeërieke droomwereld te creëren."

Circus

Het festival ging in 2015 aan de haal met de Red Bull Elektropedia Award voor 'Best Breakthrough Festival' en kon vorig jaar op een uitverkochte editie met maar liefst 10.000 bezoekers rekenen. Dit bezorgde het festival opnieuw een Red Bull Elektropedia-nominatie in de categorie 'Best Festival'. Het circus vormt ook dit jaar het centrale thema, waarbij onder andere acrobaten, vuurspuwers, architecten, decorateurs, visual artists en andere circus acts bij elkaar gebracht zullen worden.

Lokaal talent en internationale kleppers

Op muzikaal vlak kiest Cirque Magique steeds de weg van de underground en dat is ook dit jaar niet anders. Het festival wil zo niet alleen kenners en muziekfreaks, maar ook circusliefhebbers en enthousiastelingen naar Ledegem lokken. "Die verscheidenheid wordt treffend weerspiegeld in de line-up: zo wist Cirque Magique dit jaar maar liefst zeventien internationale kleppers te strikken. Artiesten als Adriatique, Stephan Bodzin, Monika Kruse, Matthew Dear, Andhim en Damian Lazarus trekken de volledige wereld rond met hun beats en zullen de Ledegemse weide op zijn grondvesten laten daveren. Naast dit internationale geweld biedt Cirque Magique ook altijd de kans aan talent van eigen bodem om hun kunsten te vertonen. Zo staat ook lokaal talent, zoals Pilose, Adrian, Koodoo & Lamaz en Ode Maen & Massaar op de affiche, net als Charlotte de Witte, die zich in een enkele jaren tijd tot dé technoreferentie van ons land opwerkte, en levende legende Mike P.U.S.H. Het festival zal dit jaar vier stages tellen.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!