Circusacts van Perplx palmen dit najaar Schouwburg Kortrijk in

Circoncentrique komt op 2 december met een mix van acrobatie, humor, dans en spel naar de Kortrijkse schouwburg. © Circoncentrique
Redactie KW

Perplx is ondertussen uitgegroeid tot veel meer dan een circusfestival. De Kortrijkse schouwburg erkent het potentieel en versterkt nu de samenwerking met Perplx.

Volgens Schouwburg Kortrijk is Perplx internationaal toonaangevend en wordt er enorm veel tijd en energie geïnvesteerd in coproducties en residenties. Mede daarom wil de schouwburg nauwer samenwerken met het de organisatie. Op die manier tonen ze niet enkel circus tijdens het festivalweekend, maar ook voor het eerst tijdens het jaar met een Soiree Perplx in het najaar.

“Perplx is een festival van internationaal niveau, daarom zijn we zeer blij dat Soirée Perplx neerstrijkt in de Schouwburg en dat zowel in december als in januari”, zegt schepen van Cultuur An Vandersteene (N-VA). “Het perfecte moment om te proeven van hun activiteiten.”

Acrobatie én humor

Op zaterdag 2 december komt ‘Respire’ van Compagnie Circoncentrique naar de Schouwburg Kortrijk. De twee circusartiesten studeerden samen af aan de gerenommeerde circushogeschool Ecole Supérieure des Arts du Cirque in Brussel, stichtten het gezelschap Circoncentrique en toeren de wereld rond met hun voorstelling ‘Respire’. Met een mix van virtuoze circustechnieken, fijne humor, dans en spel sleuren ze je mee in een draaikolk waar acrobatie een poëtisch kleurtje krijgt.

https://www.youtube.com/watch?v=_hHWm81ZIjU

Zaterdag 2 december 2017 – 20.15u – Schouwburg Kortrijk in een organisatie van vzw Perplx en Schouwburg Kortrijk – www.circoncentrique.com – Tickets: ?12 – via www.perplx.be of www.schouwburgkortrijk.be of Uit in Kortrijk 056/23.98.55

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier