Cindy Frey exposeert op eerste kunstbeurs in V-Tex Kortrijk

Redactie KW

Op 21 en 22 oktober kan je gaan kijken naar de eerste Kunstbeurs Monart-Caré, een tentoonstelling in V-Tex aan de Pieter de Conincklaan 23a in Kortrijk. Meerdere artiesten werken eraan mee.

De beurs Monart-Caré is een organisatie van kunstenaarscollectief Monartloge, een artistiek project, met hedendaagse, sterke kunstenaars met een eigen identiteit en stijl.

Sluimerende passie

De tentoonstelling toont onder meer tekeningen, schilderijen, beelden, foto’s, grafiek, sieraden en keramiek. Een van de twintig kunstenaars is Maarten Caesens (40). Hij genoot een opleiding schilderkunst en is beroepshalve schilder. Pas in 2007 kreeg hij de volle smaak voor fotografie te pakken. Al die tijd bleef zijn passie sluimeren.

“Mijn fotografie is ontstaan uit een frustratie: een tekort aan ‘het kunnen uitleggen’ of het op de juiste manier kunnen verwoorden. Mijn foto’s tonen wat ik niet altijd gezegd kan krijgen: te vol in mijn hoofd, te onrustig”, vertelt Maarten. “Vroeger had ik een beetje argwaan. Dat is nu veel verbeterd. Ik heb veel dingen kunnen loslaten, dat was belangrijk voor mezelf.”

Doorzetter

“Het is de eerste keer dat we een kunstenbeurs organiseren. Nationale en internationale kunstenaars stellen hun werk in erg diverse disciplines tentoon”, zegt Marc Monart, voorzitter van Monartloge.

Ook Cindy Frey exposeert er foto’s. Sinds 2007 is ze freelance professioneel en internationaal fotografe, gespecialiseerd in muziek- en portretfotografie, dark art en reportagewerk. Daarnaast is ze een gerenommeerde tattooartieste. Cindy omschrijft zichzelf als creatief, een doorzetter, iemand met een goed hart en geloof in zichzelf.

Dialoog

“Het is boeiend dat er ook aan beginnende kunstenaars de kans gegeven wordt tentoon te stellen naast internationale artiesten. Dat brengt sowieso een dialoog op gang tussen de kunstenaars zelf en het publiek. Op de beurs mag er ook verkocht worden”, geeft Marc Monart nog mee. “Het is onze eerste keer, we hopen op veel belangstelling.” (PVH)

De tentoonstelling heeft plaats in het Poortgebouw V-Tex. De expo is open op 21 en 22 oktober, telkens van 10 tot 18 uur. De toegang is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier